2010. július 31., szombat

Custom hot wheels chevy pickup

Nem olyan régen befejeztem a Chevy-t is. Mivel a Lee kapta meg a kerekeit erre az Ertl kerekek kerültek. Jobban is néz ki mer nagyobb és ballonosabb, ami egy terepjárónál nem hátrány. Valamint kapott egy extra sárréteget is, de csak jó igényesen.

És az a legjobb hogy tényleg ilyennek szerettem volna. A sármintát egy beszáradt ecsettel vittem föl a felületre és egész élethű lett.


2010. július 27., kedd

Hot wheels CAT Bulldozer

Most egy "igáslovat" mutatnék be..

Két oka volt annak hogy ez a gép hozzám került.
Az egyik az hogy bírom a munkagépeket, ezen belül még jobban a buldózereket. Főleg ha kis méretben is jól vannak kidolgozva, gondolok itt arra, hogy gumis lánctalpa van. Néhány modellautó gyártó nem különösebben ragaszkodik ahhoz, hogy egy valóban létező modellt mintázzanak meg.
A másik a jutányos ára. Ez volt a második olyan gép ami a Vateráról 1ft-ért érkezett. Úgy voltam vele, hogy ha valaki rá is licitál akkor sem fogok küzdeni vele. De végül senkinek sem keltette fel a figyelmét így én vettem a szárnyaim alá.

Sajnos az eredeti gépről szinte semmi érdemes infót nem találtam, de szerintem nem is kell nagyon bemutatni sem a gépet sem a céget...

A Hot Wheels 1980-ban hozta be a modellt a Workhorses szériában ami 1980 és 1989 között létezett. Az én modellem van 1980-as vagy 1992-es. A wikia sajnos nem tárja föl a különbséget a két modell között, valószínűleg azért, mert nem nagyon lehet. Összességében egy jó kis modell. Kis mérete ellenére elég részletes és külön tetszik hogy három tengelyen fut végig a gumi lánctalp. A matchbox egy sima műanyag formával oldja meg alul ként kis műanyag kerékkel. Mondjuk nem is 1980-ban készült az ő verziójuk.
Hozzátartozik még az is hogy a tolólap mozgatható, persze nem olyan nagy mértékben.

Kivételesen most nem saját képpel jövök, hanem a wikiáról lementett fotóval. Ezen is minden részlet jól kivehető.
Valamint egy kép az eredetiről Update: tény hogy a wikiás képen minden kivehető csak egy nem, a méretei. Így mivel a posta is kihozta már a sajátomat egy kép amin elég jól látszanak az arányok. Sokkal nagyobb mint bármely matchbox buldózer.

2010. július 25., vasárnap

The General Lee Project II. rész

Folytatnám ott ahol tegnap abbahagytam...

Tegnap jó sok kínlódás és két teljesen elrontott festés után kissé elegem volt az egészből. Már azon gondolkodtam hogy hogyan lehetne valahogy rozsdásítani a kasznit. De végül a szerencse mellém állt. Harmadszorra nekifogva már az első réteg sokkal szebb lett. Így végül maradtam annál, hogy minél jobban visszaadjam az eredeti darabot egy-két plusz díszítéssel.
A délután folyamán kicsattogtam ezüst festékért a lökhárítóhoz. Mivel ez műanyagból van sokkal könnyebb volt festeni és a festék is hamarabb megszáradt rajta.Éjjel még volt annyi lelkierőm hogy lefessem a kerekeket is és a várva várt eredmény nem maradt el. Miután este megszáradt a festék ma reggel ezüsttel még kiemeltem a tanksapkát a kilincset és az ablakkeretet valamint a hátsólámpákat kiemeltem pirossal és feketével.

Jöjjenek a legfrissebb képek:
Első és hátsó lökösHarmadszorra lefestve A már festett kerékÉs a pillanatnyi állás összerakva, a részletekkel kifestve

Ami még hátravan:
- a beltér és a szélvédő behelyezése
- a matricák felhelyezése
- az utolsó réteg festék

Ennyi mára...

2010. július 24., szombat

The General Lee Project I. rész

Jó előre beharangoztam már a Chevy-nél, de végre sikerült elkezdenem...

Ez is a szerdai pesti utam alkalmával került hozzám a matchboxshopnak köszönhetően. Nagyon szerettem volna már egy ilyen vasat, de nem könnyű hozzájutni, pláne jó állapotban. A kocsi alapja egy 1969-es Dodge Charger amit az Ertl 1981-ben dolgozott fel General Lee-ként.

A custom:
Mindenképp egy kerékcserét szerettem volna rajta,mert ez a kerék nem elég sportos hozzá. Szerencsémre pont kapóra jött egy Vaterás Hot Wheels, amit mivel bagóért sikerült megszereznem nem sajnáltam donorként használni.
Pillanatnyi állás szerint:
-az új kerekek már fölkerültek
-a kaszniról is lekerült a festék.
-egy új belteret is kap mert a régihez alapból nem volt műszerfal...

A beltérdonor itt egy Majorette rx-7 volt amit körömlakkal kentek le. Eredetileg piros belteret átfestettem filccel feketére, hogy jobban passzoljon a kocsi eredeti állapotához. De jöjjenek a képek...


Ilyen állapotban került hozzám


Szétszedés után az eredeti és a még át nem festett beltérrel.
A festék már lemarva, és a beltér is átfestve.Ez a kedvenc képem a csupasz vasról. Ennyi mára.Folyt. köv. hamarosan....

2010. július 22., csütörtök

Köszönetnyilvánítás

A mai délelőtt elég eseménydúsan telt. Összesen 8 db géppel tértem haza. Ebből a két legkülönlegesebbet mutatnám be először. Mint említettem nagy kedvenceim a Volkswagenek. Szerencsére a matchbox is kedveli a modelljeit így most ezek közül mutatnék be kettőt.

Az egyik egy Volkswagen 1600tl avagy Type 3. A korai Superfastok egyike 1972-73-ban volt MB-67. Szerintem egy nagyon szépen sikerült modell. Ráadásul elég ritka. Hibátlanhoz csak horror áron lehet hozzájutni sajnos. Az enyém sem volt hibátlan,ugyanis akkor nem jutott volna erre a sorsra.Maga a kocsi Zsolt_T3 kollégától került hozzám ilyen állapotban:A középső fényszóróját elvesztette az idők során, de ez még mindig jobb mintha a szélsőkkel történt volna valami. Így még mindig szimmetrikus. Semmi bajom nem lett volna vele ha amúgy is igen ronda színét a nap még nem rontotta volna. Sajnos az évek során eléggé kifakult és így two-tone jellegű színezése lett.Ez lett orvosolva nem is akármilyen módon :


A másik modell egy Volkswagen 1500 Saloon. Még régebben interneten sikerült hozzájutnom. Areh szerint 1972-ben volt az én színvariációm.
Sajnos az eredeti állapotáról nem találtam meg a képet,de majd valahonnan előkerítem. Addig is az eredmény:Ugyanazzal a festékkel készült mint az 1600-as,de ez egy kicsit narancsosabb.Legalább jobban tükrözi az eredeti színt.


A fényezést Leslie_Bear készítette akit a modellshowról ismerhettek. De nem csak újrafestette! Megkértem hogy a sorját a motorháznál amennyire csak tudja csiszolja le. A szélvédőket fölpolírozta és a belteret kitakarította. Hát szerintem a képek magukért beszélnek...

Még egyszer nagyon köszönöm Leslie!

2010. július 20., kedd

Új darabok a garázsban...

Tegnap Balatonról visszafelé jövet beugrottunk a Corába. Jó döntés volt... :)

3 járművet sikerült lőni, ebből igazából egy az enyém, a másik kettő a tesómé.


Végre sikerült beszerezni egy TH-t, még akkor is, ha csak Regular. Nagyon szép ez a RatBomb, remélem a $ verzió is hamarosan beparkol mellé. Ez az 1 az én kocsim... :)
Alatta meg már tesóm Back Slider-je. Én tuti nem vettem, volna ilyen autót, mert alapvetően nem szeretem a HW mindenféle futurisztikus munkáit, de ez egész korrekt kis modell lett, ráadásul így már van autószállítónk is... :)



A harmadik jószág pedig egy moci, méghozzá egy Bad Badger. Úgy volt, hogy tesóm gyűjti majd a mocikat, de úgy látszik, mellettük azért néhány négykerekű is be fog csusszanni... :)

2010. július 18., vasárnap

Project Lee - Előretekintés

Many egy kis szabadságot vett ki keddig így most én viszem a boltot. Nekem is van egy olyan projectem amit már régóta tervezek de sajnos állnia kell. A címből egy kissé kitűnik,hogy mi is akar ez lenni. De még nem tárom elétek. Addig is egy előfutár a következő felújításomhoz:
Ez a Hot Wheels Chevy kerékdonornak érkezett és ezért sincs összegányolva a kereke. Teljesen hibátlan volt, csak gondoltam ezen próbálom ki az új festékeket és így jobban át is látom azt hogy milyennek szeretném a fő Customot.

2010. július 13., kedd

Projektek állása...

Egy ideje már semmi infót nem olvashattatok az épülő autókról, ezt most pótlom, hogy lássátok, hogy haladnak a munkák.

Volkswagen T2 - Andrew kolléga autója, amely jelenleg arra vár, hogy visszakerüljön hozzá, és kapjon egy tolóajtót. Ezek után majd következhet a fényezés...

Rat VW - Ezzel sok minden nem történt, szét lett fúrva, és be lett lőve a hasmagasság...


Ez a jelenlegi állás. Gondolkodom, mi legyen a fényezéssel: eredetileg matt feketét terveztem, de lehet, hogy fényes, vagy matt piros lesz. Ilyen radikális ültetésnél az alvázzal lesznek problémák, lehet, hogy egy teljesen új alvázat kap...

Switchback - Ezt a projektet még be sem mutattam, pedig ez áll talán a legjobban. Kész a fényezés, megvannak a kerékdonorok is, az alváz is passzentos. Igazából csak össze kell rakni az egészet. Esetleg az eredetileg króm beltér lesz kicsit kipingálva, illetve a kocsihoz mellékelt 2 szörfdeszka vár még matt fekete színre...


Leghamarabb ő lesz kész :)

Matchbox Ford GT (restauráció) - Ugyanezt a fémes fényezést kapja, mint a Switchback, de még párszor át kell rajta menni csiszolópapírral, valamint a felnikkel is gondban vagyok, mert az eredetieket sajnos rossz állapotuk miatt nem lehet visszarakni.

2010. július 10., szombat

Kincsvadász

Újabb kis Hot Wheels cikk következik, de most nem egy bizonyos autó vagy márka, hanem egy különleges széria. Ez nem más mint a Treasure Hunt (kincsvadász) széria, amit gyűjtök között inkább csak T-huntnak nevezünk.

A széria 1995-ben indult 12 különböző modellel, amik eleinte limitált mennyiségben, 10000 darabban készültek.
A gyűjtők körében hatalmas sikereket aratott, így azóta is minden évben körülbelül havi lebontásban érkeznek a modellek, de már 3 évvel az első széria után megszüntették a darabszám korlátozását.

De miért is különleges ez a széria? Az autó különleges fényezést és mintát kap és a kerék sem az átlagos műanyag, hanem gumik feszülnek rajta.Ráadásul arra is figyeltek hogy ne csak egy típusú kerék legyen. 2007-ben a Hot Wheels két részre osztotta a T-huntokat. Az egyik részen a minta különlegessége megmarad de normál műanyag kereket kap és a fényezés minősége is átlagos. Ezeket mi Regular T-huntoknak hívjuk. A másik a Szuper T-hunt. Itt már újra Real Riders gumikerék van és Spectraflame festést kap, ami az első Hot Wheelsek jellemző festése. És a bliszteren a Treasure Hunt szóban az S betűt egy $ jel helyettesíti. Legalábbis az amerikai "nagykártyás" csomagolásnál. A szabvány EU bliszternek csak a sarkában van ott a kocsi képe és a szuper T-huntot T-hunt$-nak írják.

Nagyjából minden 50-ik Hot Wheels T-hunt és minden 10-ik T-hunt $-hunt. Bár ez nagyon változó tud lenni. Vannak olyan darabok amikkel elárasztják a boltokat, de vannak olyanok is, amik nagyon kevés számban vagy egyáltalán nem érnek el kis hazánkban.
Ritkaságuk miatt az átlagos Hot Wheelsekhez képest gyorsabban emelkedik az áruk és a gyűjtők nagy becsben tartják őket.



2010-es Hot wheels Treasure hunt (Regular és $zuper)

2010. július 8., csütörtök

Hot Wheels '67 Ford Mustang vs. Hot Wheels 67' Ford Mustang

Nem, nem írtam el a címet. Tényleg két ugyanolyan típusjelzésű gépet szeretnék bemutatni, amit a Hot Wheels ugyanazzal a névvel ruházott fel. Vagyis majdnem. Az egész között csak egy vessző a különbség, ugyanis a régebbi GT-500, míg az újabb GT500. Nem véletlenül van másként a név, ugyanis a két modell között lényeges különbségek vannak. Korban azért már van eltérés, de még ez sem olyan eget rengető. Az első 2008-ban jelent meg a Modern Classics sorozatban. Sajnos a Hot Wheels sokszor csinál ilyet, hogy egy modell nem úgy jelenik meg, mint mainline, azaz egy adott évben kiadott átlagmodell, ami mindenhova eljut. Sajnos mi is oda tartozunk, ahova szinte csak ez az "átlag" sorozat jut el.

Kissé elkalandoztam. A modell az 1967-es GT500-as, amit többen a Tolvajtempó c. filmből már ismerhettek. Bár ott GT500-nak nevezik, valójában egy GT350 szerepel, ami a kis tesója az 500-nak. Magát a formát igen szépen visszaadták. A Hot Wheels hajlamos arra, amit a legtöbben tudtok, hogy hátul nagyobb kerekek kerülnek mint előre. Ezzel nem is lenne gond, mert sok autónál egy kicsivel a hátsó kerék nagyobb. De nem ennyivel! A szekérkereket csak az ellensúlyozza valamennyire, hogy feketére van festve így nem annyira feltűnő. A beltér nem a kidolgozottabbakhoz tartozik. Egy sima telekormánnyal és egy igen puritán műszerfallal le van tudva az egész. A fényezéssel kapcsolatban még egy pár szó. Ez a 2009-es év első színvariációja a sárga-fekete festéssel. Én túlzásnak tartom rajta ezt a mintát. Elég lett volna a motorházon elhelyezett és az egész kocsin végigfutó vastag csík.
Ha ennyire kritizálom az autót felmerül a kérdés, hogy miért is van a gyűjteményemben? Mert mégis csak egy Eleanor. És magát a formát ebben a méretarányban jól visszaadta. A hűtőrács az alvázból nyúlik föl, és az alsó részen ott is van a két jellegzetes ködlámpa.

Hát akkor jöjjön a másik vadló. Az alvázon itt is '67 Shelby GT500 szerepel. De ez a modell idén jelent meg először és az első újdonságok között. Itt azok a néha zavaró Hot Wheels jellemzők nem köszönnek vissza szerencsére. A kerekek hátul is ugyanakkorák mint elöl,és a festés is a jellemző mustangcsíkozás, ami oldalt is megjelenik a GT500 felirattal és a fölötte elhelyezett Cobra jellel ami Shelbyre utal. A beltér itt valamivel kidolgozottabb mint a 2008-asé, bár még itt is csak egy telekormányt kapunk. De a váltó, az ülések már részletesebbek és egy szépen kidolgozott kalaptartót is kapunk. A modell kisebb is mint a 2008-as. Emiatt én ezt inkább GT350-nek tartom. Ha a gugliban bárki rákeres, nagyobb arányban bukkannak fel ennek a képei mint az Elenornak. Én részemről jobban sikerültnek tartom a 2010-es modellt, mint elődjét. De egy Mustang-őrültnek mindkettő kötelező darab!

67' Shelby gt-500(2008)

A jellegzetes Eleanor forma.


'67 Shelby GT500(2010)

Szép részletes a farrész.

Itt jól látszik a méretkülönbség.


Az újabb modell részletesebb belteret kapott,de pár dolgot örökölt az elődtől.

2010. július 7., szerda

Bejelentkezés...

Üdvözletem!

Még új srác vagyok a grundon így türelmet is megértést kérnék az első hamarosan kibontakozó posztoknál.

Many barátom már jó előre beharangozott engem.
Körülbelül másfél éve kezdtem el újra tudatosan gyűjteni a modelleket. De próbálok az 1:65-nél maradni. Én nem kötöm magam egyik gyártóhoz sem, de főleg Matchbox és Hot Wheels az amit bezsákolok.
Én nem foglalkozok annyira customizálással mint ő de már pár darabbot már én is készítettem. Lényegében gyűjtés szempontjából két fő csapásirányt követek:
1.Ford Mustang.
Ezekből mindegy mikor minden darabot szeretnék beszerezni de szigorúan 1:65-ös méretarányban és egy típusú modellt is csak egy formában.
2.Volkswagen.
Itt teljesen vegyes felhozatallal büszkélkedhetek. Főleg a régebbi és még jóval különlegesebb formájú modellekre utazom.
Nem vagyok egy variációgyűjtő, de néha van olyan aminél egy ideig minden darabot begyűjtök amíg nem jelenik meg mondjuk egy olyan ami nálunk nem kapható.

Hamarosan egy összehasonlító poszttal jelentkezek.

További Kellemes Olvasgatást Kívánok!

2010. július 6., kedd

Vol II.

3 hónapja nem történt semmi az oldalon. Most viszont eljött az idő, hogy újra megnyissuk.

Nyissuk? Mi ez a többesszám? Nos, új szerkesztőt köszönthettek, Andrew0807 személyében, aki szintén az 1:64-es autók szakértője/rajongója/gyűjtője. Mostantól nem csak az átalakított autók fognak itt szerepelni, hanem lesznek tesztek, beszámolók, összehasonlítások, meg sok más finomság...

Egyenlőre az oldaldesign átfaragása van folyamatban, de ezzel együtt persze szép lassan elkezdődik a tartalmak feltöltögetése is.

Jó étvágyat hozzá! :)