2011. január 22., szombat

Matchbox 2011- Lancer Evo X Police - 2010

Végre hozzánk is megérkeztek az első 2011-es darabok. Olyan nagy késésben nincsenek, hiszen a hivatalos oldalakon is csak két hete jelentek meg a képek. Ráadásul Amerikában még nem is nagyon bukkantak föl. Így az első között közölhetek képeket az idén megjelenő első újdonságról.


Ez a Mitsubishi Lancer Evo X Police. Mivel ez van ráírva az aljára így nagy eséllyel csak rendőrként bukkan fel a sorozatokban. Az is kérdéses, hogy lesz-e valamilyen recolorja.



Amikor először megláttam róla a képet kicsit féltem attól, hogy túl nagy lesz a hasonlóság a Hot Wheels féle verzióval. Ezt csak fokozta az amikor a HW-t vizsgálva úgy tűnt, hogy az orr maszkja teljesen megegyezik. De amikor hazaértem minden kételkedésem eloszlott. Számos kisebb-nagyobb eltérés van a két modell között! Az egyik az, hogy a HW nagyobb egy számmal. A beltér is teljesen más. Bár az Mb-nek is úgy a kormánya, mint az l200-nak, de sokkal jobban kidolgozott. És helyesen a jobb oldalon van!

A többi eltérést is szépen végigvezetem:

Kezdjük az orrával. Az előbb írtam, hogy itt a legnagyobb a hasonlóság. A méretbeli eltérés csak annyi, hogy a Hw Evo-nak 1mm-rel magasabb a hűtőmaszkja. A rácsozásának a mintája is eltér. A rendőrnek részletgazdagabb szerszámmal készült. Ráadásul itt már nem a szélvédő műanyagából van kialakítva a fényszóró. Valószínűleg, hogy csökkentsék a másolás gyanúját.


A motorházon is van egy kis eltérés. Bár ezt mindkettőnél példásan megoldották. Az Matchbox itt is továbbment egy lépéssel. Még az ablaktisztító folyadék nyílását is megcsinálták rajta. Természetesen a tükrök is megvannak!


Szépen haladjunk hátrafelé. A tetőn ugye lényeges eltérés a fényhíd, ami szerintem hibátlan!. A Dodge Chargerekre is ilyen kellett volna! Itt is kapunk egy plusz kis részletet. Az antenna személyében. Az egyik leglényegesebb eltérés is itt mutatkozik meg. Ez pedig a B oszlop kialakítása. A HW a fém öntvényből, míg a Matchbox itt a szélvédőből alakította ki, akárcsak az Impreza rendőrnél. A kerék itt mindkettőnél tökéletes!


Végül a hátulja. Itt a tamponozás elég puritán. Bár a Hot Wheelsnek is csak azért, mert speciális sorozatban van. Sajnos a képen nem látszik, de az alváz kipufogó része itt mindkettőnél teljesen ugyan olyan, csak a méretkülönbség látható. De a kis extrát itt is a Matchbox lövi el. Ugyanis itt még fényvisszaverő prizmák is láthatóak.

Összességében az autó nagyon dög!. A tamponozás, a fényhíd, a kerék és a kocsi arányai tökéletes összhangban vannak.

Remélem a többi újdonság is ilyen mértékű kidolgozást kap!

2 megjegyzés: