2010. július 10., szombat

Kincsvadász

Újabb kis Hot Wheels cikk következik, de most nem egy bizonyos autó vagy márka, hanem egy különleges széria. Ez nem más mint a Treasure Hunt (kincsvadász) széria, amit gyűjtök között inkább csak T-huntnak nevezünk.

A széria 1995-ben indult 12 különböző modellel, amik eleinte limitált mennyiségben, 10000 darabban készültek.
A gyűjtők körében hatalmas sikereket aratott, így azóta is minden évben körülbelül havi lebontásban érkeznek a modellek, de már 3 évvel az első széria után megszüntették a darabszám korlátozását.

De miért is különleges ez a széria? Az autó különleges fényezést és mintát kap és a kerék sem az átlagos műanyag, hanem gumik feszülnek rajta.Ráadásul arra is figyeltek hogy ne csak egy típusú kerék legyen. 2007-ben a Hot Wheels két részre osztotta a T-huntokat. Az egyik részen a minta különlegessége megmarad de normál műanyag kereket kap és a fényezés minősége is átlagos. Ezeket mi Regular T-huntoknak hívjuk. A másik a Szuper T-hunt. Itt már újra Real Riders gumikerék van és Spectraflame festést kap, ami az első Hot Wheelsek jellemző festése. És a bliszteren a Treasure Hunt szóban az S betűt egy $ jel helyettesíti. Legalábbis az amerikai "nagykártyás" csomagolásnál. A szabvány EU bliszternek csak a sarkában van ott a kocsi képe és a szuper T-huntot T-hunt$-nak írják.

Nagyjából minden 50-ik Hot Wheels T-hunt és minden 10-ik T-hunt $-hunt. Bár ez nagyon változó tud lenni. Vannak olyan darabok amikkel elárasztják a boltokat, de vannak olyanok is, amik nagyon kevés számban vagy egyáltalán nem érnek el kis hazánkban.
Ritkaságuk miatt az átlagos Hot Wheelsekhez képest gyorsabban emelkedik az áruk és a gyűjtők nagy becsben tartják őket.



2010-es Hot wheels Treasure hunt (Regular és $zuper)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése