2011. március 6., vasárnap

Fedőneve: Narancshéj





Jó ideje volt itt az utolsó bejegyzés, ami annak is "köszönhető", hogy egy hétig az ágyat nyomtam. Az élet nem állt meg és miután jobban lettem már el is kezdtem tervezni a következő projectet. Furcsa véletlen, hogy az alap beszerzése előtt posztolt ki Rájen egy speciális verzióját. Ez pedig a Hot Wheels féle Dodge Dart.

(Fotók: Tommi)

Bár nem e miatt indult meg az agyam. Ugyanis van egy kis filmes vonása is. A "Rém rendes családban" Al Bundynak egy ilyen kocsija volt. Bár az évszám nem pontos a modell azért stimmel. Ezt említettem Tomminak is és ő említette, hogy van egy bolhapiacról származó Mainline verziója, amit szívesen odaad nekem. Nem ez az első custom alap amit tőle kapok. Gondolok itt a Norev Golfra. Most Pénteken át is vettem tőle és már kezdett összeállni a dolog a fejemben. Ám mint mindig, most is történt egy kis hiba. Ugyanis eredetileg egy jóféle zöldet szerettem volna. Ám a kikeverés után a festék darabos lett és nem kis szitkozódás után töröltem a tervet. Így lett narancs színű, ami igazából jó is, mert a szélvédő is narancs színű. A narancsot két rétegben vittem fel rá. Az első réteget ecsettel, ami nem fedett olyan szépen, de már jó tapadást biztosított a következő rétegnek. Ezt már fogpiszkálóval vittem föl ami azért jó, mert könnyen és szépen el lehet teríteni vele a festéket. Itt még oldalt csak az első réteg van, míg felül már a második, végleges mennyiség.


Hátulra egy kis pluszként festettem egy fekete csíkot. A maszkolás jól sikerült aminek így éjfél körül nagyon örültem. Tervben volt egy kerékcsere is. Ezt egy régen megvett eléggé lelakott Ford Thunderbolt T-hunt volt. Tudom nem illik ilyet csinálni, de volt egy hibátlan verzióm ez meg eléggé játszott állapotban volt. A kerék is speciális festést kapott. Fekete lett narancs peremmel. Ezzel nagyon jó lett az összhatás.

(A háttérben már második réteggel festett az oldala is)

Viszont ez a kerék szélesebb tengelyű és egy kicsit nagyobb is. Emiatt az alvázat kicsit alakítani kellett hozzá. Megemeltem a hasmagasságot. és kicsit a tengely hosszából is lekaptam. Ezen kívül a lökhárítókat is lefestettem feketével, mert látszott rajtuk az a 5 év.


Így már csak a szélvédő maradt hátra, amit kicsit fel kellett polírozni, mert volt egy matt folt rajta. Ez már könnyedén megoldható volt és csak az összeszerelés maradt. A szegecsek a helyén tartják az alvázat így ezt már ragasztanom kell. Bár erre most nem volt időm, de jövő héten kifestem a hátsó fényszórókat és lelakkozom az egészet.

Jövő héten pótolom a hiányzó képeket. Mindenkinek Jó hetet Kívánok!

Update: Ezzel a képpel még tartoztam a nagyérdeműnek.


Plusz lefotóztam külön a belterét, ugyanis szerintem példás minőségű.



Kivéve a hátsó üléseket...

2 megjegyzés:

  1. Alapvetően nagyon tetszik az ötlet és le a kalappal! Természetesen jön a "de". 8-) Ez melyik évjáratú Dodge Dart Swinger? Jól gondolom, hogy az 1969-es? Mert az évjárat függvényében nem teljesen jó a hátsó fekete körbe csík. (Ha megguglizod látni fogod, hogy milyennek kéne lennie.)

    Ez pedig csak egy ötlet: A motorháztetőn a beömlő előre néző részét én feketére festeném, hogy ne tűnjön úgy, hogy le van "falazva".

    VálaszTörlés
  2. Ha lehet hinni a Hot wheels Wikiának ez egy 68-as darab. Tudom, hogy nem valami pontos, de a kivitelezés elég nehéz. A motorházon meg én is gondolkodtam már. Szerintem meg is lesz.

    VálaszTörlés