2010. július 27., kedd

Hot wheels CAT Bulldozer

Most egy "igáslovat" mutatnék be..

Két oka volt annak hogy ez a gép hozzám került.
Az egyik az hogy bírom a munkagépeket, ezen belül még jobban a buldózereket. Főleg ha kis méretben is jól vannak kidolgozva, gondolok itt arra, hogy gumis lánctalpa van. Néhány modellautó gyártó nem különösebben ragaszkodik ahhoz, hogy egy valóban létező modellt mintázzanak meg.
A másik a jutányos ára. Ez volt a második olyan gép ami a Vateráról 1ft-ért érkezett. Úgy voltam vele, hogy ha valaki rá is licitál akkor sem fogok küzdeni vele. De végül senkinek sem keltette fel a figyelmét így én vettem a szárnyaim alá.

Sajnos az eredeti gépről szinte semmi érdemes infót nem találtam, de szerintem nem is kell nagyon bemutatni sem a gépet sem a céget...

A Hot Wheels 1980-ban hozta be a modellt a Workhorses szériában ami 1980 és 1989 között létezett. Az én modellem van 1980-as vagy 1992-es. A wikia sajnos nem tárja föl a különbséget a két modell között, valószínűleg azért, mert nem nagyon lehet. Összességében egy jó kis modell. Kis mérete ellenére elég részletes és külön tetszik hogy három tengelyen fut végig a gumi lánctalp. A matchbox egy sima műanyag formával oldja meg alul ként kis műanyag kerékkel. Mondjuk nem is 1980-ban készült az ő verziójuk.
Hozzátartozik még az is hogy a tolólap mozgatható, persze nem olyan nagy mértékben.

Kivételesen most nem saját képpel jövök, hanem a wikiáról lementett fotóval. Ezen is minden részlet jól kivehető.
Valamint egy kép az eredetiről Update: tény hogy a wikiás képen minden kivehető csak egy nem, a méretei. Így mivel a posta is kihozta már a sajátomat egy kép amin elég jól látszanak az arányok. Sokkal nagyobb mint bármely matchbox buldózer.

3 megjegyzés:

  1. Tényleg jó képességű kis HW, tetszik. Nagy mákod volt vele. (Az MB-nek is van vagy 6 gumi lánctalpas dózere.)

    VálaszTörlés
  2. Tudom.De olyanról nem tudok ami háromtengelyes...

    VálaszTörlés
  3. Igen, és az üt is rajta rendesen, meg a hidraulika megvalósítása is, főként utóbbi tetszik nagyon.

    VálaszTörlés