2010. július 22., csütörtök

Köszönetnyilvánítás

A mai délelőtt elég eseménydúsan telt. Összesen 8 db géppel tértem haza. Ebből a két legkülönlegesebbet mutatnám be először. Mint említettem nagy kedvenceim a Volkswagenek. Szerencsére a matchbox is kedveli a modelljeit így most ezek közül mutatnék be kettőt.

Az egyik egy Volkswagen 1600tl avagy Type 3. A korai Superfastok egyike 1972-73-ban volt MB-67. Szerintem egy nagyon szépen sikerült modell. Ráadásul elég ritka. Hibátlanhoz csak horror áron lehet hozzájutni sajnos. Az enyém sem volt hibátlan,ugyanis akkor nem jutott volna erre a sorsra.Maga a kocsi Zsolt_T3 kollégától került hozzám ilyen állapotban:A középső fényszóróját elvesztette az idők során, de ez még mindig jobb mintha a szélsőkkel történt volna valami. Így még mindig szimmetrikus. Semmi bajom nem lett volna vele ha amúgy is igen ronda színét a nap még nem rontotta volna. Sajnos az évek során eléggé kifakult és így two-tone jellegű színezése lett.Ez lett orvosolva nem is akármilyen módon :


A másik modell egy Volkswagen 1500 Saloon. Még régebben interneten sikerült hozzájutnom. Areh szerint 1972-ben volt az én színvariációm.
Sajnos az eredeti állapotáról nem találtam meg a képet,de majd valahonnan előkerítem. Addig is az eredmény:Ugyanazzal a festékkel készült mint az 1600-as,de ez egy kicsit narancsosabb.Legalább jobban tükrözi az eredeti színt.


A fényezést Leslie_Bear készítette akit a modellshowról ismerhettek. De nem csak újrafestette! Megkértem hogy a sorját a motorháznál amennyire csak tudja csiszolja le. A szélvédőket fölpolírozta és a belteret kitakarította. Hát szerintem a képek magukért beszélnek...

Még egyszer nagyon köszönöm Leslie!

3 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek lettek! Nekem is van Typ3-mam, egy lilametál, csak majd ajtókat kell rá csinálni. Bogár is van, de csak félig, ugyanis csak egy kasznim van eredeti matricákkal, és szélvédővel. Az törtfehér színű.

    VálaszTörlés
  2. Köszi!A sötétlila type 3 sokkal jobban tetszik.De a piros az über az eredeti színekkel.

    VálaszTörlés
  3. Ugyan ma már személyesen is mondtam, de itt is megemlítem, hogy szépek lettek.

    VálaszTörlés