2010. szeptember 4., szombat

Mission Bravo


Már jó ideje nem volt poszt az oldalon. Sajnos mindkettőnknek az iskolakezdés elég sűrű, így még a posztellátás elég szűk lesz az elkövetkezendő hetekben. Nekem a suli első hete tanulmányútból áll, ami azt jelenti, hogy egyáltalán nem vagyok gép közelében. Most is csak pénteken sikerült utolérni magam az elmaradt posztok olvasásával. De még így is, hogy nem foglalkoztam a kis vasakkal másfél órával a hazaérkezésem után egy váratlan meglepetés ért. Egy jóbarátom, ha föl jön hozzánk mindig hoz valami kis érdekességet. Ilyen volt például a Hot Wheels féle Planet Micro sorozat is amit ő általa ismertem meg. Eddig nem volt olyan dolog, amivel nem tudott volna elkápráztatni. Ez most sem volt másképp. Szintén egy olyan sorozatból kaptam néhány darabot, amiről sejtelmem sem volt.

Ez nem más mint a Mission Bravo sorozat.

A fent említett darabokat a matchbox hozta ki 1998-ban. Legalábbis az alvázán ez áll. A modell nagyobb az átlag Matchbox méretnél körülbelül 1/43-as. Matchboxok közül a Superkings méretre hajaz. Ám ez inkább játékszer mint modell. Az én modellem egy Humvee ami hátulra egy hatalmas ágyút kapott géppuskával és a vonóhorogra pedig egy szintén nagy méretű hordozható löveg került. Játék mivolta abban rejlik, hogy mindkettőt a rajtuk lévő kis fekete gombbal aktiválni lehet és a benne lévő rugó elég erős ahhoz, hogy jó messzire repítse a rakétákat. A másik különlegessége, hogy ha a vonóhorgot lenyomjuk akkor az autón lévő rakéta leemelkedik. Ezt egyébként le is lehet szedni és az aljában lévő kis támasszal önálló löveget alkot. Alatta két elfektetett géppuska van, amit az előbb említett vonóhoroggal fölemelünk körbe is lehet forgatni. Járt hozzájuk még négy katona is, akiknek a kezét és a lábát lehet mozgatni.
Ha jól tudom ezeket nálunk is lehetett kapni, bár a srác azt mondta, hogy nem volt sok belőlük.

Egyébként maga az autó kasznija fém műanyag alvázzal és műanyag lövegekkel. De még így is elég komoly súlya van. A kocsi tengelye vagy 5x vastagabb az átlagos tűtengelynél és függetlenül nem is tudnak mozogni...

És íme képekben:

A vonóhoroggal már aktiválva körbeforgatható a löveg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése