2011. január 30., vasárnap

Custom - Norev Golf Mk1

A hét végére ismét sikerült összehoznom egy customot. Még mindig a Hoodride stílus berkeiben haladok. De már lényegesen kevesebb rozsdát kapott és csak célirányosan. Az alapot Tommitól kaptam, akinek említettem, hogy jó lenne már összedobni egy 1-es Golfot is. Készségesen felajánlotta szerény kis lepukkant Norevjét a célra. Ezer köszönet érte!

Szokásomhoz híven elfelejtettem lefotózni milyen volt, így ez ismét kimarad. Legyen annyi elég, hogy kék volt és nagyon kopott. Ráadásul kerekei sem voltak. Se kormány. Az azóta sincs.

Sokat nem tudok róla mondani. Terepzöld színt kapott fényes lakkal, a motorház pedig a szokásos rozsda imitációt. A részletekre itt is figyeltem. Külön színt kapott a lökhárító, a hűtőrács, az index, a rendszám és a lámpák. Ugyanez van hátul is. A kerekek Mesh stílusúak. Így a kerékagy piros és a küllők sárgák. A folyamatról elég sok kép készült. Íme:


Ami nagy gondot okozott az az ültetés. Mivel ennek is fix tengelytartója van nem lehet olyan könnyen ültetni, mint például egy Majorette-t. Nem kis fejtörést okozott, de végül pont egy Majorette szolgáltatta a megoldást. Az alvázon volt pár pöcök ami alá bevágtam és így kampóssá váltak. Ez alá már csak be kellet fűzni a rugót.

A többi kép elérhető itt.

3 megjegyzés:

  1. Ez a Norev Golf igen jó kiállású, a customizálás is jó lett.

    VálaszTörlés
  2. A kasznit nagyon szépen megcsinálta a norev, és te is egyre jobban fejlődsz. Nem könnyű ezt a stílust élethűen megcsinálni kicsiben. Az első modelljeidnél nem is igazán értettem mit szeretnél, olyan volt mintha egy kissrác ecsettel rámenne a kopott gyűjteményére. Csak sejtettem hogy ez lenne az irány, de ehez nagyon finom kézre és sok türelemre van szükség. Ez a golf már korrekt, megakadt rajta a szemem, csak így tovább, remélem a következőnél leesik az állam.

    VálaszTörlés
  3. Ha megengedsz egy javaslatot még, én a kocsi alapszínét tökéletesen vinném fel, megfolyások nélkül, és a motorháztető rozsdásításával jelezném mit akarok. Nekem még kicsit elnagyolt a zöld festés megfolyást egy ilyen kis felületem. Nem valósághű. Egy igazi autón az ilyen kis megfolyások nem ilyen feltűnőek. Talán még a matt lakkozást, vagy a matt festést próbálnám ki a helyedben, nálam az vékonyan felhordva rücskös, de nem ilyen megfolyt hatást ad.

    VálaszTörlés