2010. október 31., vasárnap

A főnök

Már jó ideje nem volt időm foglalkozni a bloggal főleg,hogy a szünet előtti idő a suliban nem feltétlenül a kegyelemről szól. Úgy terveztem, hogy ezt a cikket is előző hét végén írom meg mint az audit, de nem volt rá idő. Szerencsére a képeket megcsináltam, mert utána 2 akku elhalálozott a fényképezőből.

A legelső bejegyzésemnél említettem, hogy nagy Mustang fan vagyok. Innen már aki járatos a Ponycar történetében sejtheti miről lesz szó. Ez nem más mint a 1970-es 302 Boss. Az eredeti történetét a az Autohistory gyönyörűen összefoglalja, így én most erre nem térek ki külön. Számomra ez az autó volt modellben az ami Nicolas Cage-nek a Tolvajtempóban. Az "unikornis".
Feldolgozásban nincs hiány, ugyanis a Maisto a Hot Wheels és a Matchbox is földolgozta. De egy minőségi darabot nehéz volt belőle beszerezni.

Elsőként a Maisto:
A Maistonak megint sikerült tökéleteset alakítania. De ez nem egy magas árfekvésű darab, így elég szerény. Beltere egyáltalán nincs, amit a sötétített szélvédővel próbáltak elkendőzni. A kerék az enyémnél a hagyományos Matchboxra hajazó forma. A képeket Rájen posztjából kölcsönzöm a fent említett fotós problémák miatt.



Ugyanez Hot Wheelsben:
Ez az autó egy nagyon jellegzetes HW. Hátul nagy kerekek, kissé kilógó motor lángminta. Természetesen nem csak így elérhető a boltokban. Az évek során ebből is számos verzió született. Ezzel a legnagyobb problémám az hogy keskeny és kicsi. Emiatt nem lehetett szépen kialakítani az első fényszóró melletti két kis bemélyedést.

(Forrás: Wikia)

Ebből létezik fehér belteres verzió is ami azért érdekes, mert ettől a kiálló motor és a hűtőrács a fényszórókkal szintén fehér. Egy kis ideig birtokoltam egyet, de végül túladtam rajta.

A Matchbox:
Ezt szerettem volna legjobban beszerezni, de egyszerűen nem jött össze. Ami elérhető áron volt annak a színe nem stimmelt, aminek meg a fényezése kielégítő volt annak az ára volt magas. De a türelem meghozta gyümölcsét. A legutóbbi börzén sikerült szert tennem egy jó ár-minőség arányú modellre. Ez egy 2005-ös Superfast verzió. Érdekes, mert én sehol nem találkoztam vele a boltokban amikor megjelent. Most is a Matchboxshop-nak köszönhetem a beszerzését. De Rájennek is szerepe volt benne. Ugyanis a vele elcserélt két dinky egyikéért váltottam be.
Természetesen kibontottam, így legalább jobb képeket tudok róla mutatni.


Jövő héten egy kicsit termékenyebb leszek hála az őszi szünetnek.

Kellemes Hétvégét!

2 megjegyzés:

  1. Ez az MB verzió nagyon állatul néz ki, szívesen látnám jövőre a 75-ös listában.

    VálaszTörlés
  2. Porsche: Nekem igazából ez kéne:
    http://www.mbxforum.com/01-News/036-Multipacks/jnp10xpis61.jpg

    A többi nem de EZ számomra az igazi FŐNÖK!

    VálaszTörlés