2010. október 2., szombat

Hot Wheels - Porsche 911 GT2


Mielőtt ennek a posztnak neki láttam volna, Porsche kollégától külön engedélyt kértem, nehogy elvegyem tőle a lehetőséget. Szerencsére nem volt fennakadás, így most örömmel mutatom be a
Hot Wheels 2010-es listájáról az 54 újdonság közül a 14-et, ami nem más mint a vérfrissített Porsche 911 GT2 RS-t.
Bár a kocsi alján nem szerepel az RS szócska, a fellelhető képek alapján különösebb külső változásokat nem találtam a két modell között.

Mielőtt kivesézném a modellt egy-két technikai adat:

"A 911 GT2 RS 3.6 literes, duplaturbós boxermotorja 620 lóerős, ez a teljesítmény hatfokozatú manuális váltón keresztül jut a hátsó kerekekhez. A motor nyomatéka 700 Nm, gyorsulási adatai még ennek ismeretében is félelmetesek: 3,5 másodperc alatt éri el a 100-as tempót, 0-200 km/h-ra 9,8, 300 km/h-ra 28,9 másodperc alatt gyorsul, a gyári adat szerint 330 km/h a végsebessége. A futóműve külön kaland, a Porsche Adaptive Suspension Management (PASM) segítségével szinte minden úton és pályán otthonosan mozog."

Ugyanez a Hot Wheels megvalósításában:
A modell maga jól sikerült. Nem került rá semmilyen fölösleges sallang. A fekete szín is eltalált. Hátul a fényszórók megkapták a festést elöl pedig a Nissan GTR-hez hasonlóan a szélvédő műanyagából van kialakítva, valamint a Porsche jel is ott díszeleg középen, ahol kell. A kipufogók és a hűtőrács egy része az alvázból van kialakítva. A kerekek nem szenvednek a jellegzetes HW betegségben, miszerint a hátsó kerék nagyobb mint az első. Itt szerencsére egyforma méretűek és a hátsó tengely is pont annyival van kijjebb, amennyivel kell. A spoiler a megszokott módon külön műanyagból van kialakítva akárcsak a legtöbb "nagyszárnyú" modell esetén. A fekete szín itt még különösen hasznos, mert a műanyag nem üt el a kasztni színétől. A beltér az átlagosnál valamivel talán jobban kidolgozott, de sajnos még a műszerfal sem tudja ellensúlyozni a telekormányt.

Hibái ellenére összességében egy pöpec kis járgány. Megérdemli, hogy a polcon feszülhessen. :)

A nagyobb képekkel tisztelgek Porsche kolléga előtt:




3 megjegyzés:

  1. Cool. A Speed Machines változat mellé ez is beszerzős, nagyon jól sikerült.

    VálaszTörlés
  2. Sokkal szebben sikerült, mint amit vártam a HW-tól. A felni se rossz alatta, de a kormányért nagy kár. Igazán csinálhatna már tükröket is a HW a modelljeire, azt hiányolom róla.

    VálaszTörlés
  3. Ha már előtted hozzászóltak minden olyat, amit érdemes egy posthoz hozzászólni, akkor semmi értelme egy új hozzászólást írni. Szóval vegyük úgy, hogy nem is írtam semmit. 8-)

    VálaszTörlés