2010. október 16., szombat

Kezdődik...

A Hot Wheels már augusztus elején hallatta az újdonságok felől a hangját. Ekkor kerültek fel az első képek az internetre. Nem sokkal később a hivatalos gyűjtői oldalon is feltűntek az első fecskék. Hát, jövőre is lesz mit csemegézni, és még a teljes listát nem is ismerjük. De nem csak ezek az új hírek. A csomagolás két év után újra megújul. Visszatér a klasszikus Hot Wheels logó és az euró bliszternél is a sarokban elhelyezett kis kép helyett majdnem ugyanakkora képet kapunk mint az USA bliszteren. Ezen kívül azt már most lehet tudni hogy 2011-re 244 darabból fog állni a kollekció. Ebből valószínűleg csak a Mystery car sorozatból nem lesz nálunk. Ami a legfontosabb 12-ről 15-re növelték a Treasure Huntok számát. Így már az első 4 darabról láthatunk képeket és 2 már a boltokban van. Ebből az első már nálunk is kapható. Ez nem más mint az '57 Chevy.

A modell már 1976 óta teljesít szolgálatot a Hot Wheels színeiben. Így számtalan verzió létezik már belőle. Az autó inkább emlékeztet egy kisgyerek által megálmodott tuningolt modellre mint az eredetire. Gondolok itt arra, hogy elég tömzsi és hátul szép nagy kerekei vannak. Engem emlékeztet kicsit a matchbox '57-esére. A fényezése a korabeli versenyautókét idézi, ami nagyon jól áll neki. Oldalt szerepelnek a szponzorok a Chevrolet a Goodyear, a Keel Motor Oil és még pár másik is. Természetesen a Hot Wheels sem maradt le. A hatalmas 68-as rajtszám fölött olvasható a a versenyző neve. Az orrán ott van a Fuel Injection felirat is, ami a befecskendezéses motorra utal. A motorházon ott szerepel a motor ereje ami 283 lóerős. A tetőn szintén a rajtszám szerepel a Treasure Hunt felirattal együtt. A kerekek krómozás helyett fehér festést kaptak és Goodyear felirattal is ellátták.

A képeknél mellé tettem az idei 57-es Chevy Bel Air-t is. Ezt már Joe kiposztolta megjelenésekor, így én külön nem térek ki rá külön. A motorház alatt mindkettőnél ugyanolyan teljesítményű szívet takar.





1 megjegyzés:

  1. Ilyet én is fogok venni, ha látok valahol, tetszik. A fehér felnik szerintem különösen jól állnak neki.

    VálaszTörlés