2010. augusztus 1., vasárnap

Hot Wheels 10-Pack

Körülbelül egy hete sikerült lőni egy idei 10-Pack-ot. Már régóta terveztem beszerzését, így amint újra eksün volt a Tescóban, vettem is egyet.

A Hot Wheels 1986 óta gyárt pakkokat különböző darabszámú kiszerelésben mainline modellekkel, illetve más szériákban is, pl. Treasure Hunt Pack (évente).


A 10-Pack 10 mainline autót tartalmaz, amelyeket külön-külön is meg lehet vásárolni, ebből egy mindig olyan különleges modell, amit külön nem lehet beszerezni. 
A 10-Pack-ok tartalma változó, de a szóban forgó különlegesség mindegyik idei pakkban megtalálható. 
Ezen kívül minden évben kiadnak egy speciális 10-Pack-ot is, ebből csak egy verzió van. A benne lévő autók nem feltétlen az adott év modelljei, illetve különleges festés jellemzi őket.


Na, de lássuk az én példányomat:





Balról jobbra, föntről lefelé vegyük őket sorra:


'69 Firebird T/A


Bár nagyon szeretem a Firebirdöket, ez annyira nem lopta be magát a kedvenceim közé. A színkombó telitalálat, de nekem nagyon nagy a hasmagasság, a tengelyek pedig egy kicsit hosszúra sikerültek, a kerekek kilógnak a kerékjáratokból. És sajnos ennél a modellnél is - mint oly sok HW izomautónál - előjön az idétlen "tuning": a hátsó kerék nagyobb... 

Custom '66 GTO Wagon 


Ez kérem autó! Ízléses ültetés, vaj belső. Csodaszép ez a modell, a pakk egyik legszebbje. Idén először szerepel a mainline modellek listáján a GTO Wagon, mint tűzoltó, jól áll neki ez a grafika. Arányaiban egy picit keskeny a többi modellhez képest, valamint a raktérben csücsülő eb lehetne részletesebb, de ettől függetlenül jár neki a csillagos ötös... :)

Lamborghini Murcielago 


Szép Lambo-narancs fényezés, mattfekete felnik króm szegéllyel. El lett találva, ráadásul a lámpák is ki vannak "festve" (elöl-hátul), ami azért nem jellemző a HW-re. Pirospont!

'07 Shelby GT500 


Egyik nagy kedvencem a pakkból. Metál-lilás-bordós fényezés, ezüst csíkozással, Cobra-logóval. Két fekete légbeömlő-imitációt is kapott a verda, a Mustang-sorom méltó darabja lett.

'70 Ford Torino 


Nem véletlen van kiemelve a cím, ez ugyanis a különleges modell. Sosem volt mainline, idén sem az, ugyanis külön nem lehet megvenni, viszont az idei összes 10-Pack-ban benne van. Ha másért nem, már ezért megéri megvenni egy pakkot. Szerintem a Hot Wheels egyik legszebb valaha kiadott modellje. Mattfekete mocitető, ültetés, gyönyörű első lökös... A pakk legszebb darabja.


Bone Shaker


Tipikus hotrod, habár fantázia-autó. Élénk színek, króm belső, és az elmaradhatatlan koponya-front. 

Pass'n Gasser


Szintén fantázia-autó, de ez már verseny jószág, mint neve is mutatja, gasser. A grafikát főleg verseny-feliratok teszik ki, nagyon vagány, hogy a motorház oldalt, valamint felül is nyitott. Az alváz műanyag, ami kicsit kár, de így is nagyon pofás szekér.

2008 Lancer Evolution 


Vérbeli versenygép, állati jól néz ki a metál-világoskék fényezésen a fekete-fehér-ezüst grafika. A front is karakteres, külön kiemelném az "üveg" fényszórókat. A felnik idei modellek, egy milliméter hely sincs a kerék és a kerékjárat között, ennek ellenére kiválóan gurul.

'67 Dodge Charger 


A legrondább Charger, legalább is szerintem, nem igazán bejövős a vonalvezetése. Amúgy a külsővel nincsen gond, pezsgő szín, fekete csíkozással, szép felnikkel. (és hátul is ugyanakkora mint elöl, végre) 

Humvee (1992-es megjelenésű) 


Idén a Race World Series-ben található meg, a pakk szerintem legsilányabb anyaghasználatú modellje: műanyag kasztni fém alvázon. Brutálisan széles, az anyaghasználat miatt pedig simán elmegy McDonalds-os autónak. A grafika színkombinációja még elmegy, de ez az intenzív zöld terep-kerék már kicsit sok nekem...  

Összefoglalásként azt mondom, hogy egy 10-Pack jó vétel, (főleg, ha akció van) a Torino pedig olyan különlegesség, amelyet nem valószínű, hogy még egyszer kihoz "mainline" modellként a HW, úgyhogy hajrá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése