2010. augusztus 23., hétfő

'49 Drag Merc (Mercury Pro Mod)

Ma az idei felhozatal egyik (szerintem) legérdekesebb tagját fogom bemutatni: a '49-es Drag Mercury-t...

Ez a modell kiváló custom alap. Nagyon sok átépítést láthatunk a neten, mégis Drag/Pro Mod/Pro Stock verziót nem igazán... Én konkrétan ezt az egyet találtam:


"A Pro Stock autókat nálunk Drag autókként ismerik. Általános jellemzésük a bivaly méretű motor, a megnyújtott kaszni, hátul óriási méretű kerék, ejtőernyő és a borulást megakadályozó hátsó kis méretű kerekek.." Andrew0807
Most pedig lássuk a modellt: 


Ha az 1:1-es nagytesóhoz viszonyítunk, látszik, hogy az arányokat igen jól eltalálták. A grafikában is van némi hasonlóság: az alapszín metállila, rajta lángminta, Forty-Niner felirat, valamint hátul egy halom szponzor-matrica. A kipufogó itt az első kerék mögött bukkan ki, 4 csővel. Természetesen műanyag, de igazán kaphatott volna egy kis krómot, így picit igénytelen.


Hátul a már említett szponzormatricák fogadnak, valamint egy gyönyörű hátsó szárny, melynek felső fele króm... Hátul 2 ejtőernyő látszik, valamint az alvázból kihajtható egy kitámasztó is, megjegyzem, nem két perces munka kirángatni onnan. Szintén szürke műanyag, akárcsak az alváz. (a képeken nincs kihajtva)


Elöl jellegzetes Mercury-lökös, full krómba öltöztetve (végre), a mocitetőn pedig egy átlátszó légbeömlő terpeszkedik, amin át beláthatunk a motortérbe.


A belső tér full króm, szürke bukócsövezéssel.


Összegzésként elmondhatom, hogy az egyik legjobban sikerült drag autója a HW-nak. Esélyes, hogy ez a modell lesz a HotWheels Club Hungary 2011-es klub-autója, mert sok customizálási lehetőség rejlik benne. Én is rögtön kettőt szereztem be, remélhetőleg hamarosan bemutathatom majd az ikertesóját is... :)

1 megjegyzés:

  1. A Haragban a Világgal óta imádom a 49-es Mercury-t. Szeretnék egy eredeti állapotút 1:6x méretarányban.

    VálaszTörlés