2010. augusztus 9., hétfő

Hot wheels - Ferrari 599xx




Kezdetnek egy gigaméretű kép...




Mostanában előfordulhat, hogy minden nap tudunk posztot írni, mert mindketten jól megszedtük magunkat kisautókkal.Szombaton 6 darab gépet szereztem be. Elsőként a legjobban tetsző darabot tárom elétek ez nem más mint a Ferrari 599xx.

Hogy miért is különleges? Hát ezért:

A Ferrari 599xx április 21-én 6 perc 58,16 másodperc alatt teljesített a Nordschleife 20,8 kilométeres aszfaltcsíkját. Ha utcai autó lenne, akkor ezzel az eredményével felférne a dobogóra a Radical SR8LM (6:48) és a Radical SR8 (6:55) mögé, de sajnos a csúcs-Ferrari csak versenypályás használatra alkalmas, rendszámot nem kaphat, így nem ildomos ezekkel a gépekkel összevetni.Ez az eredmény egyébként közel fél perccel jobb a Ferrari Enzo idejénél, és 42 másodperccel jobb a Bugatti Veyronénál.

Igazából azóta megdöntötték, de ez a lényegen nem változtat. Csodás gép...
Itt meg is tekinthető a kör.

A
Hot Wheels idén mintázta meg először és a Speed machines sorozatban debütált, ami idén a Ferrari racer szériát váltotta le. Több olyan gép is van ezek között, amit majd be akarok szerválni bár egy normál bolti hot wheels kétszeresébe kerül. Így lehet hogy majd valami akció keretében jönnek haza velem..

Kidolgozottság:

Hát erre panasz nem lehet. Minden apró részlet kifestve a tampo nincs elcsúszva rajta az ajtó mögötti beömlő is kifestve a tanksapka két színnel is. És az arányok is stimmelnek. Talán itt is a hw már-már "védjegyévé" vált nagyobb méretű hátsó kerék róható fel nekik, de ennél a modellnél engem egyáltalán nem zavar. Amit még el tudnék rajta képzelni a feketével kiemelt hátsó lámpa, ami az eredetin is sötét színű. Összességében a sorozat egyik legszebb darabja és méltó helye van a gyűjteményemben. Majd az utcai tesóját is beszerzem a sorozatból.

Na akkor képek:

Ferrari 599xx...

Panasz nem lehet rá...
Talán a hátsó fekete lámpafestés...

A végére egy újabb bónuszkép...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése